26/7/2023

Διακοπές, πριν φύγεις από την δουλειά τι να προσέξεις.

Είσαι λίγο πριν τις καλοκαιρινές σου διακοπές και νιώθεις ενθουσιασμό αλλά παράλληλα και άγχος για τις εκκρεμότητες που αφήνεις στην δουλειά και πως θα γίνει να τα προλάβεις όλα πριν φύγεις;

Έχω 6 προτάσεις για εσένα που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να προετοιμαστείς σωστά.

1. Να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να φεύγεις με τύψεις, το διάλειμμα από τις υποχρεώσεις είναι απαραίτητο για να γεμίσεις ξανά τις συναισθηματικές και σωματικές σου μπαταρίες.

2. Λίγο πριν φύγεις μην αναλάβεις περισσότερες εργασίες από αυτές που μπορείς να ολοκληρώσεις στην καθημερινότητα σου.

3. Ενημέρωσε τους συνεργάτες σου και τους πελάτες με ένα αυτόματο email για τις ημερομηνίες που θα είσαι εκτός εργασίας ώστε να αποφύγεις τις παρεξηγήσεις.

4. Αν μείνουν εκκρεμότητες και μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος συνάδελφος ενημέρωσε τους, πες τους όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται και ευχαρίστησε τους για την βοήθεια που σου προσφέρουν.

5. Θέσε με προτεραιότητα τις εκκρεμότητες που αφήνεις πίσω σου ώστε όταν γυρίσεις να είναι τακτοποιημένες και με σειρά προτεραιότητας για να μην σε αγχώσουν όταν επιστρέψεις.

6. Φρόντισε να είναι τακτοποιημένος και καθαρός ο χώρος εργασίας σου ώστε όταν επιστρέψεις να νιώσεις όμορφα που θα μπεις μέσα.


Να θυμάσαι πως όσο περισσότερο ξεκουραστείς και μοιραστείς στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα που δεν προλαβαίνεις στην καθημερινότητα σου τόσο πιο θετικά και αισιόδοξα θα επιστρέψεις πίσω.


Καλές διακοπές!

HRethinking – Αργυρώ Καθέρη (Msc Εργασιακής Ψυχολογίας)