26/10/2023

7 Τρόποι για να γίνεις πιο παραγωγικός!

Νιώθεις ότι η καθημερινότητα σε προλαβαίνει και δεν την προλαβαίνεις εσύ; Νιώθεις ότι οι μπαταρίες σου δεν αρκούν για να ολοκληρώσεις όλες σου τις εργασίες; Μην ανησυχείς καθόλου! Μαζί θα δούμε 7 διαφορετικούς τρόπους που αν τους αξιοποιήσεις θα δεις ότι σιγά σιγά θα νιώσεις πιο παραγωγικός.

 

  1. Ξεκίνησε την καθημερινότητα σου βάζοντας μικρούς στόχους που σιγά σιγά μόλις τους ολοκληρώσεις θα πάρεις θάρρος και δύναμη να προχωρήσεις και στους επόμενους.
  2. Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Όταν βάζουμε πολλά πράγματα μαζί τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να τα αφήνουμε στην μέση ή να μην τα κάνουμε σωστά. Οπότε ξεκίνα με ένα θέμα την φορά και όταν το ολοκληρώσεις πηγαίνεις στο επόμενο.
  3. Βάλε πρόγραμμα και προτεραιότητες στις εργασίες σου. Κατέγραψε το πρόγραμμα σου ώστε να μπορείς να βλέπεις την σειρά των εργασιών που έχεις να διευθετήσεις μέσα στην καθημερινότητα σου. (μπορείς να τα έχεις δεί και από το προηγούμενο βράδυ όταν θα έχεις χαλαρώσει ώστε να μην αγχωθείς το επόμενο πρωινό.)
  4. Χρησιμοποίησε την τεχνολογία προς όφελος σου! Βρες ποιο πρόγραμμα η ποιο λογισμικό σου ταιριάζει βάση των αναγκών σου και ξεκίνα να το αξιοποιείς. Για παράδειγμα ένα ημερολόγιο στο κινητό η στο τάμπλετ ή ένα λογισμικό email, marketing κλπ θα σε βοηθήσουν να έχεις μια καλύτερη οργάνωση.
  5. Μην ξεχνάς να ακούς το σώμα σου και τις ανάγκες- αντοχές του. Αξιοποίησε την δυνατότητα που έχουμε πλέον να δουλεύουμε από όπου θέλουμε και ρύθμισε το πρόγραμμα σου βάση των αναγκών σου.
  6. Δώσε πραγματική σημασία στα διαλείμματα σου. Όταν έρθει η αγαπημένη ώρα του διαλείμματος προσπάθησε να μην ασχοληθείς πολύ με τα social. Άφησε τον εγκέφαλο σου να ξεφύγει και να ξεκουραστεί πραγματικά. Μην τον περιορίζεις σε μια οθόνη.
  7. Μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς την λέξη "όχι" όταν το έχεις ανάγκη! Αναλογίσου πόσες φορές την ημέρα λές ναι σε πράγματα που σε πιέζουν ή που δεν θέλεις να κάνεις πραγματικά; Ξεκίνα λοιπόν να λές όχι σε αυτά που πραγματικά δεν έχεις τον χρόνο να κάνεις.

Μην ξεχνάς ότι αυτά που θα εφαρμόσεις στον εργασιακό σου χώρο για να γίνεις πιο παραγωγικός μπορείς να τα προσαρμόσεις και στην ζωή σου!

Μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία!

Για να βρείς επιπλέον υλικό κάνε την εγγραφή σου τώρα!